به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ مسابقات وزنهبرداري قهرماني مردان و بانوان 2021 بزرگسالان آسيا با حضور 176 وزنهبردار از 26 کشور (97 شرکتکننده مرد از 24 کشور و 79 ورزشکار زن از 17 کشور) از شنبه 28 فروردين ماه در تاشکند ازبکستان آغاز شد. در نهايت اين دوره از مسابقات روز يکشنبه پنجم ارديبهشت ماه با قهرماني تيم قزاقستان در بخش مردان و تيم چين در بخش بانوان به پايان رسيد.
همچنين تيم وزنهبرداري مردان ايران با کسب 600 امتياز در جايگاه چهارم ايستاد و تيم بانوان با 255 امتياز در رده نهم آسيا قرار گرفت.
تيمهاي ملي وزنهبرداري بانوان و مردان کشورمان با 14 ورزشکار متشکل از 5 وزنهبردار زن (پوپک بسامي مليپوش در دسته 55 کيلوگرم، فروغ يونسى در دسته 76 کيلوگرم، الناز باجلانى و سيده الهام حسينى در دسته 81 کيلوگرم و فاطمه يوسفي دسته 87+کيلوگرم) و 9 وزنهبردار مرد (ميرمصطفي جوادي در دسته 73 کيلوگرم، حسين سلطاني در دسته 81 کيلوگرم، علي ميري و کيانوش رستمي در دسته 89 کيلوگرم، سهراب مرادي در دسته 96 کيلوگرم، رضا دهدار و رسول معتمدي در دسته 102 کيلوگرم، کيا قدمي در دسته 109 کيلوگرم و علي داودي در دسته 109+کيلوگرم) در اين مسابقات شرکت کرد.
تيم وزنه برداري مردان ايران نيز با کسب 7 مدال طلا، 4 نشان نقره و 4 گردنآويز برنز در بخش مدالي در جايگاه دوم قرار گرفت.
تيم ايران در اين رقابتها توسط علي داودي (3 طلا)، سيدرسول معتمدي (2 طلا و يک برنز)، کيانوش رستمي (يک طلا و 2 نقره)، رضا دهدار (يک مدال طلا)، سهراب مرادي (2 نقره و يک برنز)، کيا قدمي و مير مصطفي جوادي (برنز) صاحب مدال شد.
نکته کليدي و مهم در اين رقابتها، بحث گزينشي المپيک بود. مسابقات قهرماني آسيا سطح گلد رقابتهاي گزينشي محسوب مي شد و از همين رو اهميتي دوچندان داشت و تقريبا تمامي وزنه برداران مطرح و داراي شانس براي قطعي کردن سهميه خود در بازيهاي المپيک در اين رقابتها قطعي کنند.
تيم وزنه برداري ايران نيز با توجه به 2 سهميه المپيکي که دارد، براي قطعي کردن سهميه هاي خود در اين رقابتها شرکت کرد. کيانوش رستمي در 89 کيلوگرم، سهراب مرادي در 96 کيلوگرم و علي داوودي در 109+ کيلوگرم سه وزنه برداري بودند که براي قطعي کردن سهميه خود روي تخته رفتند.

*تاشکند، سرزمين دفن سهميه ها!
کيانوش رستمي نخستين نفري از جمع سه نفره وزنه برداران داراي شانس ايران بود که روي تخته رفت. کيانوش که به يک دسته پايين آمده بود، اميدوار بود با حضور در يک دسته پايين تر و دريافت امتياز بالا بتواند کسري امتياز خود جبران کرده و شانس خود را براي کسب سهميه بالا ببرد و با کسب امتيازات لازم سهميه المپيک خود را از مسير وزن 89 کيلوگرم نهايي کند، ناکام ماند.
در رقابتهاي دسته 89 کيلوگرم رستمي که براي کسب امتياز جهت گرفتن سهميه المپيک تلاش مي کرد، رکورد ۱۶۷ يک ضرب، ۲۰۶ دوضرب و مجموع ۳۷۳ کيلوگرم را ثبت کرد و قهرمان آسيا شد و مدال نقره يک ضرب و دوضرب را هم گرفت اما نتوانست حداکثر امتياز لازم را براي المپيک بدست آورد و با 973 امتياز اين رقابتها، شانس کسب سهميه را به حداقل رساند و يا بهتر است بگوييم از دست رفت. رستمي با وجود رسيدن به طلاي مجموع، اما به دليل اينکه وزنههاي مورد نظر را مهار نکرد، امتيازات لازم را کسب نکرد و نتوانست جواز حضور در المپيک را بدست آورد.
سهراب مرادي در دسته 96 کيلوگرم بعد از قريب به دو سال دوري در يک ميدان رسمي روي تخته رفت و وزنه زد تا شانس خود را براي کسب سهميه المپيک امتحان کند اما بازگشت دوباره سهراب به تخته خوش يمن نبود و او در نهايت موفق به کسب امتيازات لازم نشد.
مرادي در پايان رقابتهاي دسته 96 کيلوگرم رکورد مجموع ۳۸۴ کيلوگرم را به ثبت رساند و ۹۵۲.۵۶۹ امتياز کسب کرد. سهراب رکورد ۱۷۴ يک ضرب، ۲۱۰ دوضرب و مجموع ۳۸۴ کيلوگرم را به ثبت رساند و در آسيا صاحب برنز يک ضرب، نقره دوضرب و نقره شد. او مجموع امتيازات خود را به عدد ۳۰۸۹ رساند. او توانست از کيانوش رستمي و وزنه بردار چين تايپه پيش بيفتد اما همچنان در رقابت با رسولبکف وزنه بردار قرقيز عقب است. در حال حاضر امتياز وزنه بردار قرقيز ۳۲۱۸، چين تايپه ۳۰۶۶ و کيانوش رستمي ۳۰۱۴ است.
علي داوودي تنها وزنه بردار ايران بود که در اين رقابتها موفق عمل کرد و در روز پاياني اين رقابتها با ۱۹۶ يک ضرب، ۲۳۹ دوضرب و مجموع ۴۳۵ کيلوگرم، 3 مدال طلا به گردن آويخت و با توجه به امتيازاتي که کسب کرد، سهميه خود را قطعي نمود.
حالا و در پايان اين رقابتها مهمترين دغدغه وزنه برداري ايران کسب سهميه المپيک است. آنچه با شرايط فعلي سهراب مرادي و کيانوش رستمي دور از دسترس مي نمايد.

*رستم و سهراب، خيلي دور، خيلي نزديک
شرايط سهراب مرادي و کيانوش رستمي در دسته 96 کيلوگرم عجيب و پيچيده است. اين دو همان اندازه که از وزنه بردار قرقيز عقب افتاده و فعلا شانسي براي کسب سهميه ندارند، حتي بدون مسابقه دادن در کلمبيا نيز شايد بتوانند به طرز عجيبي سهميه بگيرند.
نه سهراب مرادي و نه کيانوش رستمي نتوانستند در مسابقات قهرماني آسيا به رکوردهايي که براي کسب سهميه مدنظر بود برسند و نشان دادند که از روزهاي اوج فاصله دارند. اين دو وزنه بردار که براي کسب سهميه در دسته 96 کيلوگرم مي جنگند، تقريبا هيچ شانسي براي رسيدن به 8 نفر برتر وزن خود ندارند و بايد از طريق قرار گرفتن در صدر وزنه برداران آسيايي به اين سهميه برسند. در مسابقات آسيايي آن ها دو رقيب داشتند که يکي وزنه بردار چين تايپه اي بود و در اين رقابت ها اوت کرد تا پرونده اش بسته شود. وزنه بردار ديگر رسولبيکف از قرقيزستان بود که در يک وزن بالا وزنه زد و ششم شد. او با همين امتياز هم توانست بالاتر از سهراب و کيانوش قرار بگيرد و حالا به عنوان صدرنشين رنکينگ آسيايي ها بعد از 8 نفر برتر، مي تواند به المپيک برود. اما رسولبيکف با برخي اتفاقات عجيب و غريب ممکن است در ليست 8 نفر برتر رنکينگ المپيکي ها جاي بگيرد تا جا براي سهراب و کيانوش باز شود.
از آنجايي که يک کشور در يک وزن نمي تواند دو وزنه بردار داشته باشند، يک وزنه بردار از ارمنستان، چين و کلمبيا در ميان نفرات برتر دسته 96 کيلوگرم حذف مي شوند. يک وزنه بردار از شيلي هم به يک وزن پايين تر کوچ کرده تا سهميه اش در 96 کيلو خالي شود. چند وزنه بردار ديگر از کره جنوبي، روسيه و ونزوئلا و حتي ايران (ايوب موسوي و رضا بيرانوند به دليل پر نکردن 6 مسابقه گزينشي) هم احتمالا از اين ليست کنار مي روند. در صورتي که تيان تائو با نظر سرمربي چيني ها به المپيک نرود و اين کشور تصميم بگيرد در اوزان پايين نفرات خودش را اعزام کند، رسولبيکف است که جزو 8 نفر برتر قرار مي گيرد و سهراب يا کيانوش مي توانند سهميه کسب کنند.
در صورتي که سهراب مرادي و کيانوش رستمي در مسابقات کلمبيا نتوانند اختلاف امتياز با وزنه بردار قرقيز را جبران کنند، شايد بايد اميدوار باشند که تغييرات رنکينگ به نفع آنها باشد که البته اين رنکينگ هم پيچيدگي هاي خاص خود را دارد. در صورتي که رنکينگ ريزش داشته باشد و وزنه بردار قرقيز بتواند جزو 8 نفر رنکينگ باشد، يکي از دو وزنه بردار ايران مي تواند سهميه بهترين وزنه بردار قاره را بگيرد. بنابراين با اين شرايط فعلا سه نفر بايد از رنکينگ خارج شوند تا وزنه بردار قرقيزستان وارد رنکينگ هشت نفره شود تا در صورت نتيجه نگرفتن در کلمبيا، باز هم عنوان بهترين وزنه بردار قاره به ايران برسد.

*کلمبيا، آخرين شانس
رقابتهاي گزينشي المپيک کلمبيا تنها راه باقي مانده وزنه برداري ايران براي کسب سهميه المپيک است. تورنمنتي که سطح سيلور دارد و مرادي و رستمي براي کسب سهميه چاره اي جز سفر طول و دراز به اين کشور و انجام مسابقه ندارند.
اگر قرار به اعزام سهراب و کيانوش به کلمبيا باشد، وضعيت مرادي از رستمي بهتر است. هم اکنون سهراب مرادي 3089، کيانوش رستمي 3014 و رسول بيکف 3226 امتياز دارند. از آنجا که وزنه بردار قرقيزستان امتياز بالاتري نسبت به سهراب و کيانوش دارد و فعلا شانس اصلي کسب عنوان بهترين وزنه بردار قاره آسيا است، بنابراين يکي از قطعي ترين راه ها براي کسب سهميه اين است که سهراب مرادي يا کيانوش رستمي در مسابقات گزينشي المپيک کلمبيا بتوانند مجموع امتيازات خود را به امتيازي بالاتر از وزنه بردار قرقيزستان برسانند. مجموع امتيازات وزنه بردار قرقيزستان پس از قهرماني آسيا ۳۲۲۶ امتياز است.
سهراب مرادي در صورتي که در کلمبيا مجموع ۳۸۸ کيلوگرم را ثبت کند، ۹۴۱.۱۱۷ امتياز مي گيرد و مي تواند مجموع امتيازات خود را به ۳۲۲۷ برساند و بالاتر از وزنه بردار قرقيز قرار بگيرد. کار کيانوش رستمي اما بسيار سخت تر است. او براي پيش افتادن از وزنه بردار قرقيزستان بايد حدود ۱۲۰۰ امتياز بگيرد و در واقع در کلمبيا بايد ۴۰۲ کيلوگرم وزنه بزند که کار بسيار بسيار مشکل و با وضعيت فعلي کيانوش شايد غيرممکن باشد. البته در صورتي که سهراب مرادي به هر دليلي به کلمبيا نرود يا در کلمبيا نتواند وزنه بزند، کيانوش رستمي با مجموع ۳۷۸ کيلوگرم و کسب ۱۰۵۰ امتياز بالاتر از سهراب مرادي مي گيرد و مي تواند به تغييرات رنکينگ چشم داشته باشد.

*علي هاشمي، غايب پرشانس
نکته جالب در وضعيت رنکينگ و شانس هاي المپيکي وزنه برداري ايران، شرايط بسيار ايده آل علي هاشمي است. قهرمان جهان در رقابتهاي جهاني آنهايم که از همه به کسب سهميه نزديکتر است اما در رقابتهاي قهرماني آسيا حضور نداشت و وزنه نزد تا آسان ترين مسير براي کسب سهميه توکيو را از دست بدهد.
تا پيش از برگزاري مسابقات قهرماني آسيا در تاشکند، علي داودي و علي هاشمي از بيشترين شانس براي کسب سهميه المپيک برخوردار بودند. علي هاشمي امتياز لازم را کسب کرده بود و احتياج داشت که در يک مسابقه گزينشي ديگر صرفا حضور داشته باشد و حتي نيازي به وزنه زدن نداشت، اما به دليلي که هنوز روشن نيست او به مسابقات تاشکند اعزام نشد. در واقع علي هاشمي با اعزام به مسابقات قهرماني آسيا ميتوانست کار حضورش در المپيک را قطعي کند و اصلا نيازي به ثبت رکورد در اين رقابتها را هم نداشت، با اين وجود او در اردوي تاشکند حضور پيدا نکرد و به قهرماني آسيا نرفت تا امروز براي کسب سهميه دوم با اما و اگرهاي زيادي مواجه باشيم.
علي هاشمي تنها يک مسابقه ديگر مي خواهد تا بتواند سهميه المپيک را بگيرد و با توجه به ۳۵۶۰ امتيازي که دارد از لحاظ امتيازي مشکلي ندارد و فقط بايد تعداد مسابقات گزينشي المپيکي خود را به 6 مسابقه برساند.
بحثي که در مورد علي هاشمي مطرح شده اين است که اگر او به مسابقات کلمبيا برود و وزن کشي کند، سهميه را به دست مي آورد و اگر سهراب مرادي يا کيانوش رستمي هر کدام بتوانند در دسته ۹۶ به سهميه برسند، چون علي هاشمي امتياز مجموع بالاتري دارد، اتوماتيک وار او انتخاب مي شود. بنابراين علي هاشمي مي تواند در مسابقات کلمبيا شرکت و 6 مسابقه گزينشي خود را کامل کند.

*کلمبيا آخرين فرصت
آخرين مسابقه گزينشي، مسابقات کلمبياست، مسابقهاي که دو هفته ديگر برگزار ميشود و مشخصا تيم ملي کشورمان با توجه به وضعيت کرونا و سختيهاي دريافت ويزاي اين کشور، با مصائب زيادي براي حضور در اين رقابتها مواجه است اما تحت هر شرايطي نبايد اين رقابتها را از دست بدهد. اين رقابتها قبلا به خاطر شيوع کرونا با تعويق مواجه شده. مسابقات کلمبيا از ۲۰ ارديبهشت آغاز مي شود و ايران نبايد آن را از دست بدهد چون تمام تغيير و تحولات در رنکينگ ۹۶ و ريزش هاي احتمالي بعد از پايان مسابقات گزينشي المپيک در کلمبيا اتفاق مي افتد.
با اين حال گرفتن ويزاي کشور کلمبيا کار راحتي نيست و از طرفي مسافت زياد بين ايران و کلمبيا، خستگي راه، عدم استراحت کافي و مواردي اينچنيني ممکن است کار را تا جايي پيش ببرد که سهميه دوم المپيک ايران از بين برود.
آخرين مسابقه گزينشي المپيک نيز جوانان جهان است که اوايل خرداد برگزار مي شود و پس از آن فدراسيون جهاني به کشورها اعلام مي کند که حداکثر چند ورزشکار واجد شرايط براي کسب سهميه المپيک دارند و سپس کشورها بايد اسم و دسته وزني ورزشکار خود را تاييد کنند.

*جلسه کميته فني براي کلمبيا؛ هاشمي المپيکي ميشود؟
با نتايجي که در رقابت هاي تاشکند به دست آمد کسب سهميه دوم براي حضور يک وزنه بردار ديگر در المپيک به اما و اگرهاي زيادي کشيده شده و فدراسيون قصد دارد با بررسي دقيق همه جوانب هيچ چيزي را به قضا و قدر نسپارد و سهميه دوم ايران را تحت هر شرايطي قطعي کند. در همين رابطه روز دوشنبه هفته آينده جلسه کميته فني براي بررسي شرايط و همچنين معرفي نفرات اعزامي به کلمبيا تشکيل خواهد شد تا محمدحسين برخواه در محل فدراسيون آخرين تصميماتش در اين باره را اعلام کند.
اين در حاليست که از راهروهاي فدراسيون وزنه برداري خبر مي رسد که اعضاي کادر فني تصميم خودشان را گرفته اند و مي خواهند علي هاشمي را راهي اين مسابقات کنند.علي امتيازهاي خوبي را تا اينجا کسب کرده و اگر در اين مسابقات حتي يک وزن کشي هم بکند مي تواند سهميه المپيک را در جيب خودش بگذارد. به همين دليل مسئولان فدراسيون و اعضاي کادر فني هم بدشان نمي آيد که با دو سهميه (حتي در صورت شانس پايين براي کسب مدال) راهي توکيو شوند تا اينکه ريسک کنند و فقط با يک سهميه علي داوودي راهي اين رقابت مهم شوند. هنوز اين خبر رسانه اي نشده اما خبرها گوياي اين است که علي هاشمي چند روزي است به کمپ تيم هاي ملي رفته و دارد تمريناتش را با جديت بيشتري دنبال مي کند.
انتهاي پيام/